OUROM
Hovedproduksjonen i Ourom er mjølk, og kjøtt fra storfe. Vi dyrker gras til fôr på jordene, både egen jord og leid jord i bygda.
Mjølkekvota på garden er per januar 2022 ca 190 tonn, dvs. vi kan levere 190 tusen liter mjølk til meieriet (TINE) per år. For å få til det har vi stort sett mellom 25 og 30 kuer som mjølker, pluss noen ungdyr som skal bli mjølkekuer etterhvert.
Oksekalver selger vi etter at de er avvent med melkefôring, til andre bønder som fôrer opp disse til slakt. Dette fordi vi har ikke hverken plass eller fôr nok til oksene.
På vinteren går kyrne inne i et lausdriftsfjøs, det vil si at de går løst rundt mellom en spiseavdeling (fôrbrett), liggeavdeling (liggebåser) og en mjølkerobot hvor de kan mjølke seg når de vil. Fra mai til oktober åpner vi døra så de kan gå ut på beite og inn i fjøset når de vil. Kviger og kalver er ute hele sommeren, juni-august går de i utmark på sætra.
Disse sidene er forsøkt snekret sammen av Ola Håkon Sætha Ourom. ola.ourom@gmail.com